Cumival a bölcsőhalál ellen.

A hirtelen csecsemőhalál szindróma vagy más néven bölcsőhalál (a harmadik leggyakoribb halálok csecsemők körében) kockázata cumi használatával csökkenthető.

A Nursing for Women’s Health című folyóiratban megjelent cikk szerint a szülészorvosoknak fel kellene hívniuk a szülők figyelmét a cumi használatának lehetséges előnyeire. Ez egybevág az Amerikai Gyermekgyógyász Kollégium bölcsőhalálra vonatkozó legfrissebb ajánlásával, mely arra buzdít, hogy a szülők adjanak cumit egy év alatti gyermekeiknek.

“Fontos megjegyezni, hogy a szakmai testület ajánlása nem egyedülálló.” – mondta a cikk szerzője, Elizabeth Damato.

“Egy sor tanulmány támasztja alá, hogy a cumi használatával csökken a bölcsőhalál esélye, és számos másik ország tett hasonló ajánlásokat.” – tette hozzá. A szakember azonban hangsúlyozta, hogy a szülőket fel kell készíteni a cumi biztonságos használatára.

“Nem szabad cumit adni azoknak a csecsemőknek, akik még nem múltak el egy hónaposak, és anyatejjel táplálják őket, mert ezzel megszakítanánk a kialakult etetési szokásokat.” – magyarázta Damato.

“Ezen kívül a csecsemőket nem szabad kényszeríteni a cumi használatára, és nem szabad visszatenni a szájukba, ha elaludtak.” A szülők ne használjanak házi készítésű cumit, ne erősítsük a cumit a babához zsinórral vagy madzaggal, és a cumit rendszeresen tisztítani és cserélni kell.

Habár egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a cumi segít a bölcsőhalál megelőzésében, ennek pontos okát nem lehet tudni.

“Mivel a hirtelen csecsemőhalál szindróma nem túl gyakori, nehéz lenne nagy kaliberű kontrollált vizsgálatokat végezni az okok feltárására.” – mondta Damato.

“Mivel azonban a cumi megfelelő használatával a súlyos mellékhatások nagy része kiküszöbölhető, biztonságos és praktikus módszert jelent a bölcsőhalál elleni küzdelemben.”

By | 2018-04-23T19:53:54+00:00 április 23rd, 2018|Hasznos dolgok, terhesség|0 Comments

About the Author:

Köszöntök minden kismamát, anyukát és olvasót. Első gyermeket váró sokszor aggódó kismama vagyok. Úgy gondoltam írok egy blogot hasonló kérdésekre választ kereső kismamáknak, anyukáknak, gyermeket szeretőknek. Jelenleg 20 hetes kismama vagyok. Megosztom veletek milyen tüneteim voltak, hogyan tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogyan fogadta párom a hírt, milyen vitamint szedek. És pár számomra hasznos információt, ami biztosan nálatok is felmerül vagy plusz információt ad.

Leave A Comment