A terhesség 8 legcsodálatosabb pillanata

A terhesség 8 legcsodálatosabb pillanata

Minden terhesség más, de abban mindegyik megegyezik, hogy csodálatos és lenyűgöző élmény. Az összes árnyoldalával együtt vannak a terhességben olyan boldog pillanatok, amik kitörölhetetlenül bennünk maradnak.

  1. ELEVE AZ, HOGY TERHES VAGY

Már maga a kétcsíkos teszt egy kis csoda, főleg akkor, ha nem jött össze könnyen a babád. Abban a pillanatban, amikor bűvölöd a terhességi tesztet, és megjelenik rajta a második csík, hirtelen fel sem fogod, mi történik. Egyszerre fut át rajtad az ijedtség, a boldogság, a hitetlenkedés, az öröm, a félelem minden árnyalata. Nem sok olyan esemény van az életed során, amikor ennyiféle érzelem öntene el egyszerre.

  1. AZ ELSŐ ULTRAHANG

“Te jó ég, ott egy igazi baba van, dobog a szíve! Az ott a szíve! Őrület, terhes vagyok!” Az első ultrahang olyan, mintha újra rádöbbennél, hogy babát vársz. Jó, eddig is ott voltak a jelek, a feszülő mellek, elmaradt menstruáció, a hányinger és a kétcsíkos teszt, de valahogy az első uh az, amikor tényleg leesik a tantusz, hogy itt kérem egy új élet fejlődik, egy kisbaba lesz ebből az egészből. Ilyenkor azért az ember lánya egy kicsit leül, és eltöpreng az életről, a világmindenségről meg mindenről.

  1. AMIKOR AZ ELSŐ MOZGÁSAIT ÉRZED

Most akkor az csak bélgáz volt, vagy megmozdult a baba? Leülsz, és csak befelé figyelsz, hogy mi történik odabent. Ez a pillanat csak a kettőtöké, még senki más nem érzi, nem látja, még a hasad sem nőtt nagyra, de ő már ott mozgolódik. Könnybelábadásos esemény.

  1. A TERHES POCAKOK EZERFÉLE VARIÁCIÓJA

Van, amelyik olyan, mint egy labda, a másik inkább mint egy görögdinnye, az az egy biztos, hogy nincs két egyforma terhes pocak. Tartja magát a hiedelem, hogy ha széles, akkor lány, ha gömbölyű, akkor fiú, de ennek nem sok alapja van, inkább ne higgy benne vakon.

  1. TERHESEN RAGYOGSZ

Tényleg ragyog a bőröd, rengeteg dicséretet be is gyűjtesz miatta, hogy mennyire megszépít a terhesség. Kár, hogy ez a ragyogás nem tart ki a szülés utáni időszakban, amikor a kialvatlanságtól inkább a fehéres-szürke jellemző az arcbőr színére.

  1. A HAJAD SOKKAL DÚSABB

Köszönhetően a terhességi hormonoknak, a hajhullás egy ideig elkerül, és dús hajkoronád lesz. Ez remek, használd is ki, mert szülés után sajnos kihullik a felhalmozódott hajtöbblet, és visszaáll az eredeti állapot.

  1. A FÉRJED ODAVAN A HASADÉRT

Sok nő fél attól, hogy a férjének nem tetszik majd nagy hassal, de minden normális férj esetében pont az ellenkezője történik. Mivel nem azért nagy a hasad, mert sok somlóit és pacalt ettél, hanem mert az ő magzatát nevelgeted benne, ezért mindenképpen imádni fogja. A pocakod most azt jelzi, hogy nemsokára apa lesz, amire büszke, amitől boldog, úgyhogy valószínűleg szereti simogatni, érezni, ahogy rugdos a pici, vagy csak hallgatni, mi történik odabent.

  1. AMIKOR A KEZEDBEN TARTHATOD A BABÁDAT

Kétségtelen, hogy a terhesség legszebb és legmeghatóbb pillanata leírhatatlanul jó érzés: amikor megszületik a kisbabád, és végre a karjaidban tarthatod őt még magzatmázasan, nyivákolva, csukott szemmel. Olyan elképzelhetetlenül kicsi és gyönyörű, hogy nem is tudod, hogy élhettél idáig nélküle.

By | 2018-04-18T11:43:23+00:00 április 18th, 2018|Hasznos dolgok, terhesség|0 Comments

About the Author:

Köszöntök minden kismamát, anyukát és olvasót. Első gyermeket váró sokszor aggódó kismama vagyok. Úgy gondoltam írok egy blogot hasonló kérdésekre választ kereső kismamáknak, anyukáknak, gyermeket szeretőknek. Jelenleg 20 hetes kismama vagyok. Megosztom veletek milyen tüneteim voltak, hogyan tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogyan fogadta párom a hírt, milyen vitamint szedek. És pár számomra hasznos információt, ami biztosan nálatok is felmerül vagy plusz információt ad.

Leave A Comment