A szülési szabadság igénylése kötelező?

Érdekes módon többen is megkérdezték az utóbbi időben tőlem, hogy szükséges-e formálisan, hivatalosan a szülési szabadság igénylése, vagy csak elég, hogy bejelentik a szülés tényét a munkáltatónak.

Ha valaki nincs teljesen tisztában a fogalmakkal, valóban érthető, hogy attól fél, újra csőbe húzza a munkáltatója. Pláne, ha a várandósság alatt is voltak már összezördülések a céggel.

Nézzük tehát a tudnivalókat a szülési szabadság igényléséről:

Tényleg szükséges a szülési szabadság igénylése?

Megjegyezném, hogy a törvény nem írja kifejezetten, hogy igényelni kell (ellentétben a fizetés nélküli szabadsággal, aminek az igényléséről elég egyértelműen rendelkezik, s határidőt is szab hozzá), hanem azt írja, hogy jogosult vagy rá. Ám ha a munkáltatód azt mondja, hogy neki hivatalosan is kell a szülési szabadság igénylése, ám legyen.

Írj nekik egy hivatalos nyilatkozatot, hogy a szülés dátumával (ha nem hamarabb szeretnéd) igénybe veszed a szülési szabadságot, s ezzel egy időben megszünteted a korábban igénybe vett fizetés nélküli szabadságot, ha az előző gyermekeddel voltál odahaza a második baba születéséig.

A lényeg, hogy nem igényled, nem kéred, nem engedélyt kérsz rá (mert nem az ő engedélyétől függ, hanem törvényben foglalt jogod), hanem közlöd, hogy igénybe veszed. És kész.

By | 2018-04-13T05:42:47+00:00 április 13th, 2018|Hasznos dolgok, terhesség|0 Comments

About the Author:

Köszöntök minden kismamát, anyukát és olvasót. Első gyermeket váró sokszor aggódó kismama vagyok. Úgy gondoltam írok egy blogot hasonló kérdésekre választ kereső kismamáknak, anyukáknak, gyermeket szeretőknek. Jelenleg 20 hetes kismama vagyok. Megosztom veletek milyen tüneteim voltak, hogyan tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogyan fogadta párom a hírt, milyen vitamint szedek. És pár számomra hasznos információt, ami biztosan nálatok is felmerül vagy plusz információt ad.

Leave A Comment