A vitaminkészítmények szedése során várható-e jelentősebb súlynövekedés a várandósság alatt?

A vitaminok és ásványi anyagok nem rendelkeznek kalória értékkel. Azonban, vannak bizonyos vitaminok, melyeknek plusz bevitele az anyagcserét befolyásolhatja. A várandósság során fontos az egészséges és változatos táplálkozás betartására. A terhesség alatt minimálisan nő meg a szervezet energia igénye, az első trimeszterben napi 150 kcal-val ( pl. egy nagyobb banán). A terhesség második időszakában pedig napi 350 kcal-val kell többet fogyasztani, ami megfelel egy pohár natúr joghurt elfogyasztását jelenti gyümölccsel és 3-4 kanál kukoricapehellyel.

 

 

 

 

A magzat súlygyarapodását befolyásoló tényezők elsősorban a genetikai adottságok, az anya túlzott súlynövekedése, illetve az anyai cukorbetegség.

By | 2018-04-04T12:44:49+00:00 április 4th, 2018|Hasznos dolgok, terhesség|0 Comments

About the Author:

Köszöntök minden kismamát, anyukát és olvasót. Első gyermeket váró sokszor aggódó kismama vagyok. Úgy gondoltam írok egy blogot hasonló kérdésekre választ kereső kismamáknak, anyukáknak, gyermeket szeretőknek. Jelenleg 20 hetes kismama vagyok. Megosztom veletek milyen tüneteim voltak, hogyan tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogyan fogadta párom a hírt, milyen vitamint szedek. És pár számomra hasznos információt, ami biztosan nálatok is felmerül vagy plusz információt ad.

Leave A Comment