Apa szimulált terhes?

Furán hangzik, de a férfiak is szoktak szimulálni terhességi tüneteket, legtöbbször a harmadik hónap környékén (fejfájás, hányinger, álmatlanság stb). A jelenséget Couvade-szindrómaként tartják számon, és a stressz és az együttérzés kombinációja okozza. Egyáltalán nem súlyos „betegség”, viszont annál érdekesebb. Legtöbbször a mély lelki kapcsolat miatt alakul ki, de sokszor, a férfi önállóságának elvesztését nehezen éli meg, ami ilyen formában manifesztálódik.

Szimulált terhesség: a tünetek

  1. De mit tegyünk, ha jelentkeznek? Az első és legfontosabb, hogy legyünk türelmesek. Mindkét fél hormonháztartása felborul, így mindenki számára az a legjobb, ha a kialakuló szituációkat az intelligencia és nem a heves érzelmek vezérlik.
  2. A második, legalább annyira fontos teendő, az együttlét és az együtt tervezés. Koncentráljunk a közös jövőre, és a megoldandó kismillió problémára, ami a párkapcsolatra vár az elkövetkező években. Ez lehet akár egy pénzügyi, vagy biztosítási tervezés, de lehet egy közös diéta kidolgozása is.
  3. A harmadik, és az előzőhöz szorosan kapcsolódó teendő, hogy az orvosi kivizsgálásokra közösen menjünk. Ezzel nem csak azt jelezhetjük a másik felé, hogy nincs egyedül a várandósság idején, ezáltal érzelmileg biztonságban tudhatja magát, de több időt is tölthetünk együtt a párunkkal.
  4. Nem utolsó sorban pedig, végezzünk együtt házimunkát! Amúgy is nagy segítség mindenki számára, ha az otthoni feladatokat felosztjuk. A terhesség rengeteg feladatot ró mindkét félre, ne hagyjuk, hogy aránytalanul sok feladat háruljon az egyik, vagy másik partnerre.

A lényeg, ha apa terhességi tüneteket szimulál, annak inkább örüljünk, mint megijedjünk tőle, hisz egy mély lelki kapcsolatot feltételez. Kezeljük a szituációt közösen, és hamar vége lesz a „betegségnek”.

By | 2018-04-03T05:32:25+00:00 április 3rd, 2018|Hasznos dolgok, terhesség|0 Comments

About the Author:

Köszöntök minden kismamát, anyukát és olvasót. Első gyermeket váró sokszor aggódó kismama vagyok. Úgy gondoltam írok egy blogot hasonló kérdésekre választ kereső kismamáknak, anyukáknak, gyermeket szeretőknek. Jelenleg 20 hetes kismama vagyok. Megosztom veletek milyen tüneteim voltak, hogyan tudtam meg, hogy terhes vagyok, hogyan fogadta párom a hírt, milyen vitamint szedek. És pár számomra hasznos információt, ami biztosan nálatok is felmerül vagy plusz információt ad.

Leave A Comment